Samira Nawa

Samira Nawa

Næstformand for folketingsgruppen, finansordfører, klima-, energi- og forsyningsordfører, skatteordfører, ligestillingsordfører, medlem af Hovedbestyrelsen
Københavns Storkreds

OM MIG

Mit navn er Samira. Jeg er kvinde – mor – barn af flygtninge – to-sproget – muslim – økonom – socialliberal – rødhåret. Og jeg elsker at strikke. Jeg tilhører mange forskellige fællesskaber. I sidste ende kan de alle rummes i ét – nemlig det danske.

JEG KÆMPER FOR

  • et samfund, hvor muligheden for det gode liv ikke afgøres af, om din far hedder Hans eller Hassan, din mor er advokat eller arbejdsløs, og om du selv er mand, kvinde eller noget tredje.

  • en grønnere klode til næste generation. Ambitionsniveauet er ikke højt nok. Danmark skal være forrest i den grønne omstilling – det skaber samtidig arbejdspladser og vækst.

  • stærkere og bedre uddannelser. Muligheden for livslang læring har værdi for både den enkelte og samfundet. Og det styrker Danmark i en globaliseret og foranderlig verden.

VÆR MED!

Jeg tror på dialog. Og jeg tror på, at alle bliver klogere af dialogen. Måske er du uenig med mig i noget af ovenstående? Måske har du en god ide, som jeg skal bære ind i Folketinget? Skriv til mig: samira.nawa@ft.dk

Samira Nawa i landstingssalen på Christiansborg
Samira Nawa

Tillidshverv

Jeg har været radikal lige så længe, jeg kan huske det, og til at begynde med meldte jeg mig under fanerne hos Radikal Ungdom. Her har jeg både siddet i hovedbestyrelsen og været formand for lokalforeningen i Roskilde.

Ved folketingsvalget i 2007 var jeg kampagneleder for Martin Lidegaard. Herefter blev jeg medlem af bestyrelsen i Radikale Venstre i Roskilde og stillede også op til kommunalvalget i 2009.

Fra 2010 til 2012 var jeg formand for Ny-Dansk Ungdomsråd, hvor opgaven var at give unge nydanskere en samlet og stærk stemme i nyhedsbilledet.

I 2014 blev jeg valgt som radikale venstres 2. suppleant til Europa-Parlamentet.
I 2015 blev jeg valgt som radikale venstres 2. suppleant til Folketinget.
I 2019 blev jeg valgt til Folketinget 

1/0
2019
Specialkonsulent i Økonomi- og Indenrigsministeriet
2017 - 2018
Fuldmægtig i Økonomi- og Indenrigsministeriet
2016 - 2017
Fuldmægtig i Børne- og Socialministeriet
2015 - 2016
Fuldmægtig i Ankestyrelsen og Social- og Indenrigsministeriet
2014
Cand.polit fra Københavns Universitet

Samira er opstillet som folketingskandidat i Nørrebrokredsen i Københavns Storkreds.

Kontakt Samira