Stinus Lindgreen

Stinus Lindgreen

Sundheds- og forebyggelsesordfører, psykiatriordfører, transportordfører, ordfører for kollektiv transport, IT- og digitaliseringsordfører, forskningsordfører, medlem af Hovedbestyrelsen
Københavns Omegns Storkreds, regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden

Vi skal have en ny retning for Danmark, der kan føre os fremad og sikre vores samfund for kommende generationer. Jeg vil arbejde for en ansvarlig politik, der kommer med rigtige løsninger på virkelige problemer i stedet for symbolpolitik og luftige forslag uden reel effekt. Der er brug for en stærk socialliberal stemme, der står fast på menneskelig anstændighed, universelle rettigheder og et samfund, hvor børns fremtid ikke bestemmes af deres forældres baggrund. Jeg kan love, at jeg vil tænke på andre end dig og mig.

Et grønnere Danmark

Klimaet er vores største udfordring, og det kræver, at man respekterer den videnskabelige konsensus og handler både nationalt og internationalt.

Forskning og uddannelse

Danmarks vigtigste råstof er viden, og det er derfor vigtigt, at der er fokus på uddannelse hele vejen fra folkeskole til universitet. Vi skal også have den rette balance imellem fri og strategisk forskning.

Tryghed i sundhed

Vi skal have et sundhedsvæsen med fri og lige adgang. Vores behandlinger skal hvile på et stærkt fundament af den bedste evidens, og vi skal have øget fokus på forebyggelse.

Om mig

Jeg bor sammen med min kone Mirjam og vores fire børn Thore, Asta, Elvi og Vilde. Jeg er ph.d i bioinformatik og har arbejdet som forsker i mange år både på universiteter og i det private erhvervsliv i ind- og udland. Den erfaring vil jeg gerne stille til rådighed i dansk politik. I dag sidder jeg i regionsrådet i Region Hovedstaden, hvor jeg især arbejder med klima, forskning og innovation og i folketinget hvor jeg b.la. er ordfører for sundhed, psykiatri, forskning, etik, samt IT- og Tech.

Jeg har fra barns ben af haft en stor fascination af alle de fantastiske nørdede ting, der findes: Computerspil, rollespil, tegneserier, fantasy, sci-fi ... Jeg samler fortsat på LP'er og tegneserier, og jeg tog det som en større ære, den dag Jakob Stegelmann fra Troldspejlet valgte at følge mig på Twitter, end da vores daværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby gjorde det samme.

Tillidshverv

Medlem af Hovedbestyrelsen i Radikale Venstre.
Medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden.
Næstformand, Miljø- og klimaudvalget (Regionh H)
Næsteformand, Forsknings-, uddannelses- og innovationsudvalget (Region H)
Medlem, Udvalget for sundhedsinnovation og erhvervssamarbejde (Danske Regioner)

2017 - 2019
Bioinformatics Specialist, H. Lundbeck A/S
2016 - 2017
Research Scientist, Steno Diabetes Center Copenhagen
2015 - 2016
Research Scientist, Carlsberg Research Laboratory
2013 - 2015
Marie Curie Research Fellow, Københavns Universitet/University of Canterbury
2012 - 2013
Post doct, University of Canterbury
2010 - 2011
Post doc, Københavns Universitet
2006 - 2010
Ph.d i bioinformatik, Københavns Universitet
2003 - 2006
M.sc.i bioinformatik, Københavns Universitet
2000 - 2003
B.sc.i datalogi, Københavns Universitet

Stinus er opstillet som folketingskandidat i Lyngbykredsen i Københavns Omegns Storkreds.

Kontakt Stinus