Martin Lidegaard pakker madpakker - vi vil indføre gratis skolemad i alle landets folkeskoler
Børn og skole

Gratis skolemad til børn i folkeskolen

Vi vil indføre gratis skolemad i alle landets folkeskoler. Det vil både hjælpe Danmarks mest udsatte børn og frigive mere tid i alle børnefamilier.
Gratis skolemad til børn i folkeskolen

Folkeskolen er selve fundamentet under vores samfund. Det er her vi mødes på kryds og tværs og vokser os større sammen.

Det er helt afgørende, at skolen bliver ved med at være for alle. Fordi virkeligheden er, at børns sundhed og trivsel er ulige fordelt fra start af.

Børns muligheder afhænger stadig i alt for høj grad af forældres uddannelse og postnummer. Den ulighed bliver synlig hver eneste dag, når madpakkerne skal op af skoletasken.

Det vil vi i Radikale Venstre lave om på gennem obligatoriske, gratis, sunde og bæredygtige måltider hver dag – så alle børn kan få mere ud af timerne i klasselokalet og fællesskabet i skolen.

Forslaget opsummeret

Vi vil folkeskolen

I Radikale Venstre vil vi Folkeskolen. Derfor er vi klar til at investere massivt i at lave en bedre skole, så langt de fleste forældre fortsat vil vælge skolen til.

Vi ønsker at investere i flere uddannede lærere og pædagoger, flere timer med to voksne i klasselokalet, spændende undervisning i gode lokaler - og gratis skolemad.

Vi vil tage det bedste fra efterskolerne og give alle børn i folkeskolen et godt måltid at være fælles om hver eneste dag, så børnene indgår i et forpligtende fællesskab.

Det vil have en afgørende betydning for børns udviklingsmuligheder både mentalt, fysisk og socialt.