Nyhed

Sofie Carsten Nielsens tale på Folke­mødet: Vil du låne mit job?

Sofie Carsten Nielsen taler på scenen ved Folkemødet 2021
Torsdag den 19. juni talte Sofie Carsten Nielsen fra Folkemødets hovedscene. Med talen understregede hun, at politik på lange stræk er gået i stykker, og at der er behov for at tænke nyt.

For tænk, hvad vi kunne, hvis vi sammen turde tage fat om virkelighedens problemer, fra klimakampen til mistrivslen blandt børn og unge. Bryde med stilstand, blokpolitik og vanetænkning for at sætte mennesker fri og gøre Danmark grønnere, friere og stærkere.

Folkemødet i år blev i en anden form, end den vi ellers kender. Covid-19 havde sat sine tydelige spor, da størstedelen af Folkemødets indslag var blevet omsat til digitale livestreaminger fra rundt omkring i landet. Men i Allinge stod solen højt på himlen, og selvom antallet af gæster var langt mindre end normalt, stimlede gæsterne alligevel sammen foran Hovedscenen for at høre partiledertalen fra Sofie Carsten Nielsen.

Tidligere på dagen havde Sofie deltaget i en debat med blandt andet Jakob Ellemann, og hun stod nu klar til at tale foran publikum og for efterfølgende at blive interviewet af TV2’s Søren Lippert. Ved interviewets afslutning viste Sofie et billede af Nicoline fra Grønt Generationsråd der overrækker hende Grønt Generationsråds klimaanbefalinger tilbage i maj. Med dette som afsæt inviterede Sofie seks deltagere fra Grønt Generationsråd og korleder Anna David op på scenen, hvor de som afsluttende indslag sang John Mogensens ”Der er noget galt i Danmark”.

Med både tale og sang blev det vist, at politik kan være anderledes. At politik kan laves sammen med de mennesker, det handler om – og ikke henover hovedet på dem.

Det er Grønt Generationsråd et eksempel på, som Radikale Venstres første borgersamling. Her skabte unge og ældre sammen, på tværs af politiske skel, nye og grønne klimaanbefalinger og løsningsforslag til den Radikale Folketingsgruppe. Anbefalinger, som Folketingsgruppen har forpligtet sig på at føre videre. Sofie gjorde det ligeledes tydeligt, hvordan hun og Radikale Venstre tør føre politik på nye måder.

Læs talen her

Stemningsbillede fra folkemødescenen i Allinge 2021
1/0

Folkemødet 2021

Men det er ikke kun på klimapolitikken, vi har brug for at tænke nyt. For vi lever samtidig i et land, hvor hvert sjette barn i Danmark forlader folkeskolen uden at kunne læse, skrive og regne. Folkeskolereformen fra 2014 endte som endnu et udtryk for politik oppefra. Meningen skal tilbage i folkeskolen, og Radikale Venstre tør vise, at man godt kan tænke politik på nye måder.

Derfor kan du nu søge om at blive politisk leder for Radikale Venstre for en dag. Vi vil gerne høre nye idéer og spørgsmål, der kan hjælpe børn med at få en meget bedre og stærkere start på livet. Sammen kan vi finde idéer og løsninger på, hvordan vi gør folkeskolen til verdens bedste.

  • Ansøgningsfrist er mandag den 2. august kl. 12
  • Samtaler afholdes tirsdag den 10. august kl. 13-15

Er du interesseret i jobbet?