Sofie Carsten Nielsen og Martin Lidegaard
Maj 2022

Vær med, når Radikale Venstre kæmper for sammenhold uden forbehold

Den 1. juni skal de danske vælgere træffe en historisk beslutning, når de skal stemme om, hvorvidt forsvarsforbeholdet skal afskaffes eller ej. Krigen i Ukraine taler sit tydelige sprog og kalder på sammenhold uden forbehold. Det har vi aldrig været i tvivl om i Radikale Venstre.

Læs med for at blive klogere på, hvordan vi har tænkt os at kæmpe for et ’ja’ den 1. juni, og hør hvordan du kan engagere dig i kampen.

Kampagnen er i fuld gang

Siden Radikale Venstre sammen med Socialdemokratiet, Venstre, Konservativt Folkeparti og SF den 6. marts blev enige om at kalde danskerne til folkeafstemning, er der blevet arbejdet på højtryk for at sikre, at et flertal stemmer ja den 1. juni. Kampagnen er fløjtet i gang, og vi har blandt andet åbnet for en chat, hvor medarbejdere sidder klar til at svare på spørgsmål om forsvarsforbeholdet.

Er du i tvivl om, hvad du vil stemme, eller har du et spørgsmål til afstemningen? Så skriv til os i chatten her på radikale.dk. Du finder den i nederste højre hjørne.

I sidste uge tog vi forskud på kampagnen, da Europaordfører, Anne Sophie Callesen, i en debat mødte Kasper Sand Kjær fra Socialdemokratiet. Her fik de taget temperaturen på demokratiet i Europa. Debatten var arrangeret i samarbejde med tænketanken Mandag Morgen med tilskud fra Europa-Nævnet, og var den første ud af i alt fire debatter. Næste debat er på Europadagen den 9. maj, hvor Sofie Carsten Nielsen skal i debat med Pernille Vermund (NB) og Morten Messerschmidt (DF) under overskriften ”Hvilket EU kalder fremtiden på?”. Debatten foregår fra kl. 9.00-10.30 i Mandag Morgens gårdhave, og du har mulighed for at være med enten fysisk eller online.

Læs mere og tilmeld dig her.

Vær med til at tegne kampagnen

Indtil videre er det først og fremmest politikere og eksperter, der har ordet. Det vil vi i Radikale Venstre gerne brede ud til mange flere.

Mange stemmer ja. Nogle er i tvivl, og andre stemmer nej. Alle skal høres. Så hvis du vil være med, så send os dit billede og nogle linjer om, hvorfor du vil stemme, som du gør, så vil vi samle og dele på nettet. 

Send dine input her.

Samtaler i hele landet

Med politisk leder, Sofie Carsten Nielsen, og medlem af Europa-Parlamentet, Morten Helveg Petersen, i spidsen, startede vi den 30. april for alvors vores nationale dørbanksindsats. I Gladsaxe kommune bankede Sofie og Morten sammen med kommunalbestyrelsesmedlemmer på døre. Det gjorde de i anledning af ’Tal med’, hvor kandidater, indvalgte og medlemmer over hele landet talte med borgerne om, hvad der optager netop dem. Samtalerne kom naturligvis til at kredse omkring den kommende folkeafstemning og krigen i Ukraine. Vores budskab er klart og tydeligt: Vi skal have sammenhold uden forbehold!

Kunne du også godt tænke dig at gå i dialog med danskerne og dele vores budskab? Så kontakt Andreas Holm på andreas.holm@ft.dk Skulle du have været forhindret den 30. april, så har du igen chancen den 21. maj, hvor der også er ’Tal med’.

Hvis du har lyst, kan du få inspiration og forberede dig til samtalerne med vores samtaleguide og Q&A om forsvarsforbeholdet. Er du kandidat eller kampagneaktiv? Så husk, at du kan bestille plakater, flyers og stickers til valgkampen. Læs mere om alt dette under ’Praktisk info’ på denradikaleskole.dk.
Oprettelseskoden er RVkampagne.

Sofie Carsten Nielsen
1/0

Sofie Carsten Nielsen

Valgplakater: Også her sætter vi samtalen i centrum

Fra lørdag den. 7. maj kl. 12 må der hænges valgplakater op, og i den forbindelse er alle storkedse blevet tilbudt et antal plakater med forskellige JA-budskaber. Inspireret af kreative kommunalvalgskandidater forsøger vi os også med noget nyt – nemlig ”mal selv”- plakater. Formålet med plakaterne er, at vi i dialog med borgerne kan male JA-budskaber på dem for efterfølgende at hænge dem op sammen. Der forventes ikke at være samme tryk på lygtepælene som til kommunal- og folketingsvalg, så vi kan løbende gøre brug af plakaterne som samtalestarter. Skriv til andreas.holm@ft.dk, hvis du vil høre mere.

Debat med DF: Sofie Carsten Nielsen møder Morten Messerschmidt

I midten af maj skal Sofie stå overfor Morten Messerschmidt i dueller om forsvarssamarbejdet i Europa. Debatterne er arrangeret i samarbejde med henholdsvis Avisen Danmark og Sjællandske Medier, der vil streame og dække debatterne. De specifikke datoer for afholdelse af debatterne, er stadig ved at blive afklaret, men vi lover at annoncere datoen på diverse radikale kanaler snarest muligt.

Få hjælp til de gode argumenter af Martin Lidegaard

I den kommende tid vil folketingsmedlemmer- og kandidater i hele landet debattere forsvarsforbeholdet. For at klæde dem godt på, har vi derfor bedt Martin Lidegaard dele hans tre bedste råd til, hvordan man vinder over de klassiske nej-argumenter i debatten. Se hvilke råd han giver her.

Stiller du op til folketinget og er du endnu ikke blevet kontaktet om muligheden for at blive en del af Radikale Venstres debathold? Så kontakt Marie Engesgaard på marie.engesgaard@ft.dk for at høre nærmere.

Myter og fakta

Der florerer desværre mange usandheder om forsvarsforbeholdet i det danske medielandskab. En af dem går eksempelvis på, at en afskaffelse af forsvarsforbeholdet er lig etableringen af en EU-hær og suverænitetsafgivelse. Christine Nissen fra Dansk Institut for Internationale Studier har i Altinget sat skarpt på, hvilke myter man skal tage sig i agt for. Du kan læse, hvilke myter hun fremhæver i artiklen her. På  radikale.dk har vi også samlet en lille FAQ, ligesom du kan finde links til gode artikler m.m. Se mere på radikale.dk/sammenhold og rul lidt ned af siden for at se FAQ.