Christina Rittig

Christina Rittig Falkberg

Byrådsmedlem, medlem af Hovedbestyrelsen
Gladsaxe Kommune, Københavns Omegns Storkreds
Som vælger er du med til at afgøre hvilken vej vi skal gå: Den sædvanlige eller skal vi gribe det stærke momentum der er i Gladsaxe lige nu? Det sidste får du ved at stemme på mig og Radikale Venstre.
Christina Rittig Falkberg

Mærkesager

VORES BØRN OG DERES LÆRERE
Det vigtigste vi har, er vores børn. De tilbringer mange barndomsår i folkeskolen. Dygtige, glade lærere giver børnene en stærk tro på at de kan. Præcis som min yndlingslærer Annie fra Bagsværd Skole gav mig hver eneste dag. Jeg vil give vores lærere de allerbedste arbejdsbetingelser. Engagerede lærere kan bryde social arv og give livsduelige børn.

GRØNNE GLADSAXE 
Klimaforandringerne buldrer derudaf. Jeg kæmper for, at Gladsaxe ligger helt i front på grøn omstilling. Vi skal skrue op for sortering og genbrug. Vi skal have endnu flere ladestandere, også i almene boligområder. Kommunens indkøb skal være 100 % bæredygtigt. Endelig skal vi have mange flere træer. Grønt er ikke bare godt for øjet. Træer renser luften. Træer er livsnødvendige for, at vi kan trække vejret.

STYRK VORES FORENINGER
I Gladsaxe kan du dyrke karate, gymnastik, spille teater og musik. Efterspørgslen på fællesskabet i Gladsaxes farverige foreninger vokser. Men der er ventelister, og haller, omklædningsrum og idrætsanlæg er slidte. Jeg vil investere i foreninger, haller og anlæg. Gladsaxe skal kendes for at være en kreativ idræts- og kulturkommune.

RESPEKT FOR NATUR OG KULTURARV
I 2017 stod jeg en lørdag formiddag på Søborg Torv og undrede mig: Hvor er alle folk henne? Hvor er legepladsen, de handlende? Hvor er ambitionerne for vores byrum? Dagen efter meldte jeg mit kandidatur til kommunalvalget 2017 med det klare mål at løfte Gladsaxes byrum gevaldigt. Der er bygget for tæt, for grimt og for gråt i Gladsaxe. Det skal stoppe. Gladsaxe skal være grøn, flot og bæredygtig. En by med højt til loftet, men også en by, hvor vi behandler hinanden med respekt.

Hvilken vej skal Gladsaxe?

Gladsaxe befinder sig i en brydningstid. Det er NU, at du og jeg skal beslutte hvilken vej vi skal gå. Jeg drømmer om og kæmper for at gøre Gladsaxe endnu mere grøn, vild, mangfoldig og bæredygtig. En lille plet på jorden, hvor de yngste får en tryg start på livet, hvor folkeskolen er fri og stærk med flere lærerkræfter, hvor kultur og idræt igen prioriteres og hvor sårbare, psykisk syge og handikappede føler sig hørt, mødt og forstået.

Jeg vil gerne fortsætte med at være din stemme i Byrådet. For mig er gode vilkår for virksomheder og butikker yderst vigtigt. Vi skal ikke kun fordele velstand, vi skal også skabe velstand gennem innovative og stærke virksomheder.

Jeg holder uendeligt af både Bagsværd, Buddinge, Søborg og Mørkhøj og vil være alle bydeles nærværende og aktive stemme i Byrådet.

Som vælger er du med til at afgøre hvilken vej vi skal gå: Den sædvanlige eller skal vi gribe det stærke momentum der er i Gladsaxe lige nu? Det sidste får du ved at stemme på mig og Radikale Venstre.

LÆR MIG BEDRE AT KENDE

Jeg er født på Hvedemarken i Søborg, vokset op på Krogmosevej i Bagsværd ved Skovbrynet og ABs baner. Min mor, Marianne Rittig, arbejdede et helt liv på Sophienholm og Lyngby-Taarbæk Stadsbibliotek. Kunst og litteratur er kommet indmad modermælken. For mig er kultur eksistentielt nødvendigt, på linje med behov for mad, drikke, job og tag over hovedet.

Jeg har gået på Bagsværd Skole og Bagsværd Kostskole. Er humanist og cand.mag. fra Københavns Universitet.

Jeg er iværksætter med egen virksomhed, hvor jeg arbejder med mennesker og adfærd.

Jeg bor i Søborg med min familie.

Jeg er mor og bonusmor til fem skønne unger i alderen 3 - 19 år.

  • 2018-2021 Medlem af Byrådet, Gladsaxe
  • 2018-2021 Gruppeformand for Radikale Venstre, Gladsaxe
  • 2020/2021 1. Suppleant Hovedbestyrelsen, KORS
  • 2021/2022 Medlem af Hovedbestyrelsen, KORS