Marianne Jelved

Marianne Jelved

Kirkeordfører
Valgt i Nordjyllands Storkreds, Hjørringkredsen
Uligheden skal mindskes. Fattigdom skal udryddes. De bredeste skuldre skal bære det meste. Den grønne omstilling skal være en blivende udfordring.
Marianne Jelved

Jeg prioriterer børn, der har brug for en hånd i ryggen. Vi ved i dag, hvad der skal til, for at børn klarer sig godt i livet. Der skal dygtige pædagoger og lærere, der vil børn og kan se det enkelte barn, så det føler sig anerkendt og på lige fod med de andre børn. Det kræver også tid til medarbejderne fra de yngste børn til de unge i ungdomsårene.

Jeg ser et billede for mig; at der altid er en ansvarlig voksen, der har et barn eller en ung i hånden, og først slipper den hånd, når en anden ansvarlig har fat i den anden hånd. Som en stafet.

Danmark har brug for en ny retning

Uligheden skal mindskes. Fattigdom skal udryddes. De bredeste skuldre skal bære det meste. Den grønne omstilling skal være en blivende udfordring, Der vil formentlig være brug for den i verden i mange år.

Endelig prioriterer jeg det internationale forpligtende og demokratiske samarbejde, der respekterer de internationale konventioner om menneskerettigheder mm. Alene kommer vi ikke langt. En bedre verden for miljø, mennesker og dyr kræver et grænseoverskridende samarbejde.

Om mig

Jeg har altid interesseret mig for samfund, livsvilkår og muligheder for mennesker. Jeg tror, at min sociale samvittighed har været stærk. Blandt andet derfor valgte jeg at blive lærer, fordi jeg var overbevist om, at jeg ville være god til det arbejde. Jeg er ordblind, men valgte at blive dansklærer, og specialundervisning var også et linjefag. Læste desuden til Cand.pæd. i dansk skønlitteratur.

Gik ind i politik som medlem af RV - først i Gundsø byråd og blev viceborgmester. Stillede op til Folketinget, hvor jeg har været medlem siden 1987. Jeg var Økonomiminister i Nyrup regeringen fra 1993-01. Her arbejdede jeg tæt sammen med Lykketoft og Nyrup. Vi fik virkelig rettet op på den danske økonomi og fik kål på arbejdsløsheden og den danske gæld. Det er den bedste socialpolitik.