Martin Lidegaard

Martin Lidegaard

Politisk leder, forsvarsordfører
Nordsjællands Storkreds
Lad os mødes på midten.
Martin Lidegaard

Danmark har ikke brug for politisk fnidder og polarisering. Danmark har brug for stabilitet i en ustabil verden. For en ny regering henover midten, der tænker nyt og tager ansvar.

Portræt af Martin Lidegaard

Klimaet kalder

Jeg gik ind i politik på grund af klimaet, for det er en bunden opgave for vores generation at gøre noget ved den globale opvarmning og det katastrofale tab af arter og natur. Jeg har været en drivende kraft i alle større grønne forlig siden 2001, og nu vil jeg insistere på at fuldføre projektet hurtigt – også af hensyn til vores sikkerhed og energiforsyning.

Portræt af Martin Lidegaard

Uddannelse for alle

Det er vor tids største paradoks, at vi aldrig har været rigere, mens vores børn aldrig har haft det dårligere. Derfor kæmper jeg og mit parti for at løfte de tidlige og forebyggende indsatser gennem et massivt løft af både vores daginstitutioner, skoler, erhvervsskoler, gymnasier og videregående uddannelser. Vi starter med at løfte både pædagog,- og læreruddannelserne, så vi kan få de nødvendige medarbejdere med det rigtige faglige niveau. Samtidig ønsker vi at nedsætte en trivselskommission, der skal nå til bunds i årsagerne til mistrivsel og finde nye løsninger.

Danmark i verden

Vi har skabt et af verdens bedste samfund, og det kræver ansvarlig økonomisk politik at bevare det. Jeg vil styrke vores samfund gennem langsigtede reformer, der kan vaccinere os mod kriser og fremtidssikre Danmark. Især handler det om at komme ud af inflationen ved at satse på energieffektivitet og billig grøn energi og om at skaffe den nødvendige arbejdskraft, både i den offentlige og private sektor.

Lad os tænke europæisk

Verden vokser, og i den nye verdensorden ser jeg EU og NATO som garant for vores sikkerhed, og EU som garant for vores velstand og klimapolitik. Samtidig er EU nøglen til en anstændig flygtningepolitik og kontrollabel migration, vi bør blandt andet lave en samlet Marshallplan for Afrika, der kan løfte hele den nye generation af afrikanere.

2022 -
NU
Politisk leder
2015 -
NU
Medlem af Folketinget
2011 - 2014
Klima,- energi,- og bygningsminister
2008 - 2011
Medstifter og første formand for Danmarks grønne tænketank CONCITO
2001 - 2007
Medlem af Folketinget
1995 - 2001
Informationschef og vicegeneralsekretær for Mellemfolkeligt Samvirke
1993 - 1995
Informationschef i Kommunernes Forsikring
1993
Cand. comm. fra RUC
Martin Lidegaard i Folketingssalen
Martin Lidegaard

Opstillingskreds

Martin Lidegaard er opstillet som folketingskandidat i Rudersdalkredsen i Nordsjællands Storkreds.

Kontakt Martin

Personlig assistent Jesper de Linde
Kommunikationsassistent Marius Aggerholm
Særlig rådgiver Christoffer Lehmann