Mia Nyegaard

Mia Nyegaard

Byrådsmedlem og spidskandidat til kommunalvalget 2021, Hovedbestyrelsesmedlem
Københavns Kommune
Den grønne omstilling er forudsætningen for København og Københavns fremtid.
Mia Nyegaard

Jeg er grundlæggende socialliberal og arbejder for et Danmark, hvor vi tager fælles socialt ansvar, giver plads til forskellighed, skaber gode vækstbetingelser og har et globalt udsyn.

Jeg vil et København, hvor der er plads til alle både børn, unge, singler, familier og ældre. Vi skal sammen skabe fremtidens København. Det skal være en by, der bliver målt på hvordan vi tager os af de mest udsatte og sårbare mennesker, en by med fokus på de store velfærdsområder, det grønne og et bæredygtigt erhvervslivet.

København i grøn og social balance

Den største udfordring i København er, at vi skal finde langsigtede og bæredygtige løsninger på, at vi hele tiden bliver flere og flere indbyggere. Alene de næste ti år bliver vi 60.-80.000 flere københavnere. De skal have noget at bo i. Og vi skal alle sammen kunne bevæge os rundt i byen let og med frisk luft i lungerne.

Byens farver skal skifte fra grå beton og sort asfalt til grønne åndehuller.

Derfor siger jeg: At der skal lægges et bæredygtighedsspor ind i alt i København: nybyggeri, trafikal infrastruktur, kommunalt indkøb, erhvervssamarbejder og i kernevelfærden.

Den grønne omstilling er forudsætningen for København og Københavns fremtid. Desværre har ikke alle københavnere fået del i byens fremgang og mange nye muligheder, og vi kan ikke svigte dem, der allerede er blevet svigtet. Vi skal både investere i mennesker og i den grønne omstilling. Så ingen københavnere bliver efterladt på perronen, når klimatoget kører.

Dét er min socialliberale vision for et København i både grøn og social balance.

1/0

Jeg går på valg for et København i bedre social og grøn balance. En by i balance med fokus på mennesker, bolig og erhverv – eller det vi kort og godt kan kalde københavnerne. En by, som er både i balance og udvikling, understøttet af en grøn omstilling og sammenhængende infrastruktur. Jeg mener, at vi kan gøre meget mere, end vi gør i dag, for at skabe verdens bedste – og mest bæredygtige – hovedstad.

Om mig

Jeg er dybt optaget af bæredygtighed – ikke kun i form af den grønne omstilling, men også social bæredygtighed i betydningen, at de løsninger, vi som politikere vedtager for de svageste i vores by, skal være løsninger, der holder.

Før jeg indtog borgmesterstolen i Socialforvaltningen på Københavns Rådhus havde jeg arbejdet i det offentlige og det private og været alt fra tilkaldevikar på et bosted, fuldmægtig over konsulent, til forretningsudvikler, samt været Administrerende Direktør for Friis-Holm Chokolade A/S.

Disse erhvervserfaringer bringer jeg hver dag i spil i arbejdet med at skabe bæredygtige løsninger både på socialområdet, og for hele København.

  • Født marts 1974
  • Medlem af Radikale Venstre siden 2000
  • Suppleant og medlem af Borgerrepræsentationen siden 2011
  • Har siddet i Socialudvalget siden 2015
  • Blev med 3.844 personlige stemmer den største radikale stemmesluger i København ved seneste valg i 2017
  • Socialborgmester i København siden 2018
  • Uddannet cand.scient.pol. og MA i Afrikastudier fra Københavns Universitet. Har desuden en uddannelse som yogalærer
  • Har tidligere været adm. direktør for Friis-Holm Chokolade A/S og ellers arbejdet i både det offentlige og private i København, London, Malmø og Bruxelles, senest som selvstændig forretningsudvikler
  • Opvokset i Fredericia og rundet af foreningsdanmark; sidder i bestyrelsen for Game (en NGO, som arbejder for at skabe forandringer gennem gadeidræt for børn og unge) og har tidligere siddet i bestyrelsen for bl.a. Hellebro (et værested for unge hjemløse) og HopeNow (en NGO, som bekæmper menneskehandel). Samt været frivillig i forskellige andre foreninger.
  • Kæreste med IT-arkitekt Thomas Boel Sigurdsson

Kontakt Mia