Rune Christiansen

Rune Christiansen

Folketingskandidat i Østjyllands Storkreds, medlem af Hovedbestyrelsen (landsmødevalgt)
Østjyllands Storkreds
Jeg brænder for uddannelse, grøn omstilling og lige vilkår for alle borgere, uanset køn, seksualitet, religion eller kulturbaggrund.
Rune Christiansen

Jeg er principfast grænsende til det stædige, når det handler om retsstaten og alle borgeres lige rettigheder, men pragmatisk grænsende til det opportunistiske, når det handler om, hvem jeg samarbejder med, når bare indholdet er i orden.

Jeg ved at økonomien skal hænge sammen, for at vi kan få råd til det samfund, vi gerne vil skabe, og så er jeg ikke bange for faglig ekspertise, tunge tekster eller komplicerede forklaringer.

Jeg er med andre ord radikal.

Rune Christiansen og Sofie Carsten Nielsen

Hvorfor valg?

Minksagen har klart demonstreret, at en etpartiregering med en magtfuld S-statsminister, som hverken partifæller eller embedsmænd tør sige imod, er en.... Hmm... ret dårlig ide.

Så nu har vi brug for et valg til at rense luften, og efter valget en ny regering bestående af flere forskellige partier. Så der altid fremover er nogen i rummet, der kan sige statsministeren imod eller bede om tid til at læse papirerne.

Fremover skal vi have et bredere samarbejde om magten og en anden regeringsførelse. I hvert fald hvis vi skal lægge stemmer til. Og ja da, en ny regering må stadig gerne have en S-statsminister, hvis det er den bedste løsning, og ja den må også meget gerne inkludere os selv. For som radikal er jeg ikke bange for at søge magten. Tværtimod. Opgaven er jo at få den indflydelse, der skal til for at gøre en forskel, og få mest mulig radikal politik igennem. Til gavn for den grønne omstilling, den ansvarlige økonomiske politik, uddannelsespolitikken og alle borgeres lige rettigheder uanset køn, etnicitet, seksualitet eller religion

Rune Christiansen ved Radikale Venstres Landsmøde

Hvorfor mig?

Først og fremmest fordi jeg er en kedelig, tung substans-politiker, der både går på arbejde hver dag, har passeret sin første ungdom, og rent faktisk ved noget om de ting, han udtaler sig om. Og så naturligvis fordi du er enig med mig i, at der er store og reelle problemer i vores samfund, som vi skal løse politisk. I stedet for at lade det hele sande til i symbolpolitik, personkampe og udlændingebashing. For ville det ikke være fantastisk, hvis valget handlede bare lidt mere om, hvordan vi løser klimakrisen, får styr på inflationen, sikrer bedre trivsel for vores unge, fremtidssikrer den skrantende velfærdsstat og får løftet psykiatrien?

I så fald jeg har nogen bud, og du kan se en del af dem her på Facebook.

Men hvad enten det nu handler om det helt aktuelle:

At få styr på inflationen og komme godt igennem en vinter med eksploderende el- og varmepriser (Nedsæt energiafgiften, opreguler de laveste sociale ydelser og giv målrettet varmehjælp – men undgå at pumpe så mange flere penge ud til forbrug, at vi bare gør inflationen værre).

Eller det mere langsigtede: Fortsætte den grønne omstilling og samtidig få løst velfærdsstatens krise. Og nej, det kan ikke gøres med løn alene, selv om der ER brug for lønstigninger i de traditionelle omsorgsfag. Der er også brug for nye opgavefordelinger i det offentlige, svære prioriteringer i sundhedsvæsnet og reformer der sikrer at flere får en uddannelse. Helst i et bredt trepartssamarbejde og med inddragelse af alle partier og aktører.

Uanset om det, der optager dig, er her og nu eller på lang sigt, tæt på eller en fælleseuropæisk udfordring, så er jeg altid klar til både at lytte og at bidrage til en løsning. Og du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis der er noget konkret, du gerne vil kende min holdning til, eller gerne vil gøre mig klogere på.

Rune Christiansen sammen med sin kampagnegruppe

Om mig

Jeg er en midaldrende, grisefarvet, mandlig akademiker..... Der hverken har været med i vild med dans, været vært på TV eller har levet af professionel idræt. Så du har sandsynligvis aldrig hørt om mig.

Men i de sidste snart tyve år har jeg undervist, skrevet, talt om og arbejdet med folkeskole og læreruddannelse. Og lige så længe har jeg altid været med til at forme radikal politik, som en del af mit partis hovedbestyrelse, forretningsudvalg, valgudvalg og meget andet.

Jeg stiller op til folketinget, fordi jeg brænder for at gøre en radikal forskel på så forskellige emner som psykiatri, økonomi, grøn omstilling og uddannelse. Og fordi jeg helt generelt mener, at der er brug for en stærk radikal stemme, der kan kæmpe for alle borgeres lige rettigheder, uanset køn, etnicitet, religion eller seksualitet. Også når det er svært, og også når både S, V og K alle begynder at lyde som det samme ekko af Inger Støjberg.

Privat bor jeg i et nyanskaffet parcelhus i Lystrup udenfor Århus. Sammen med en kæreste, der i år skal stemme radikalt for allerførste gang. Selv har jeg aldrig stemt andet. :-)

CV og tillidshverv

  • Lektor ved læreruddannelsen i Århus 2011- nu
  • Adjunkt ved læreruddannelserne i Nr.Nissum og Århus 2008-2011
  • Medlem af Folketingets Sydslesvigudvalg
  • Medlem af RVs forretningsudvalg og valgudvalg
  • Medlem af RVs hovedbestyrelse
  • Radikal folketingskandidat i Østjylland

Opstillingskreds

Rune Christiansen er opstillet som folketingskandidat i Horsenskredsen og Hedenstedkredsen i Østjyllands Storkreds.