Internationalt udvalg

I Radikale tror vi på, at internationalt samarbejde er vejen frem til en mere retfærdig, bæredygtig og fremgangsrig verden. Vil du være med til at fastholde Radikale som Danmarks internationale parti? Vil du skabe debat om aktuelle globale spørgsmål? Vil du udvikle international radikal politik i samarbejde med nationale og internationale samarbejdspartnere? Så følg med og se mere herunder:

Internationalt Udvalg har til opgave at udvikle international radikal politik og varetage partiets internationale relationer. Vi understøtter folketingsgruppens internationale arbejde, udvikler politiske programmer på det internationale område og er kontaktpunkt for Radikales søsterpartier i udlandet. Vi promoverer FN’s verdensmål og støtter lokalforeninger i deres arbejde med verdensmålene. I løbet af året arrangerer vi forskellige møder og konferencer enten alene eller i samarbejde med andre organisationer. Internationalt Udvalgs arbejde ledes af en styregruppe valgt af Hovedbestyrelsen.

Interesserer du dig for verden omkring dig? Sådan kan du være med

Aktiviteter i 2023-2024

  • Nyt udenrigspolitisk program frem mod 2025. Læs Radikales udenrigspolitiske program her.
  • Studietur til Bruxelles med besøg i Europa-Parlamentet, NATO og Frontex fra d. 24. til d. 28. oktober i 2023. Tilmeld dig her.
  • Konference på Christiansborg om Danmarks nye sikkerhedspolitik i samarbejde med udenrigspolitisk selskab.
  • Webinarer med RV's søsterpartier om EU's mangel på allierede i den geopolitiske arena.
  • Podcast om FN’s institutioner i anledning af 75-års jubilæet. Podcasten er lavet af journalisterne Lasse Soll Sunde, Flemming Weiss Andersen og Kirsten Larsen. Hør podcasten 75 år med FN – hvor står vi? her.
  • Den liberale Europaparlamentsgruppe, ALDE, lancerer nyt manifest som optakt til EP-valg i 2024.
  • Støtte til lokale verdensmålsprojekter og verdensmålsspil til lokalforeninger.

Kontakt
iu@radikale.dk

Formand
Charlotte Burgess
charlotte.burgess1911@gmail.com
Tlf.: 2255 5422

International studentermedhjælper
Rasmus Festerling Sørensen
rasmus.festerling@ft.dk
Tlf. 6162 5734