Alexander Weile Klostergaard
Ældre udgaver

Alexander meldte sig ind i Radikale Venstre efter valget – ligesom 450 andre

Folketingsvalget har givet en strøm af nye medlemmer. Alexander fra Svendborg er en af de mange nye, som glæder sig til at blive en del af det radikale fællesskab.

Af Andreas Kjeldager Østergaard

Det er ingen hemmelighed, at valget vælgermæssigt ikke gik som Radikale Venstre håbede. Siden valget er der dog kommer 450 nye medlemmer til partiet. svarende til en stigning på ca. 8% således at der nu er over 6000 medlemmer.

En af dem er 28-årige Alexander Weile Klostergaard fra Svendborg, som jeg ringer til en torsdag eftermiddag. Alexander, der til dagligt arbejder i en konsulentvirksomhed, fortæller at han meldte sig ind i Radikale dagen efter valget. Det var en artikel i Zetland, hvor Bertel Haarder udtrykker bekymring over de faldende medlemstal i politiske partier, som gav Alexander det endelige skub. Første gang han skulle stemme til et folketingsvalg blev han meget optaget af Margrethe Vestager, og har stemt Radikale Venstre flere gange siden. Det var derfor naturligt, at det var her han skulle være medlem.

Vi taler om hvad Alexander forventer af medlemskabet. Alexander fortæller, at han glæder sig til at møde andre med politisk interesse og håber på, at blive en del af lokalforeningen i Svendborg. Han ser også frem til at deltage i en af de kommende introarrangementer, som bliver afholdt i hele landet.

Mange muligheder for engagement

Efter min samtale med Alexander, banker jeg på døren hos landsformand Mikkel Irminger Sarbo. Her er humøret højt. ”Yes!” siger han og hæver armene over hovedet, ”det er så fedt!”

Han fortæller at Radikale Venstre er en gammel og stolt bevægelse, men i sidste ende består partiet kun af dets medlemmer og det de skaber sammen. Derfor er det helt nødvendigt, at der løbende kommer nye medlemmer til, som har lyst til at engagere sig.

Mikkel Irminger Sarbo håber at de mange nye medlemmer har lyst til at blive aktive gennem politikudvikling, understøttelse af demokratisk debat, kandidatur, medlemsmobilisering eller synliggørelse af radikal politik.

Jeg spørger ham hvordan man bedst kommer i gang som nyt medlem. For Mikkel er det vigtigt at sige, at der ikke findes nogen fast vej ind i partiet.

”Som nyt medlem synes jeg, at man skal prøve at finde sin egen vej frem – der er mange muligheder,” fortæller han. ”Og er der noget, der undrer dig som nyt medlem, eller kan du ikke lige finde dig en inspirerende hylde ved første øjekast, så skriv endelig til mig på mikkel@radikale.dk – så hjælper jeg dig videre.”

På Christiansborg holder landsforbundet introduktion 6. december inklusiv rundvisning på slottet. Læs mere her.

FAKTA: Sådan bliver du aktiv!

  • Tag med til en af vores introarrangementer og få en grundig indføring i mulighederne som medlem af Radikale Venstre.
  • På medlemsnetværket har du mulighed for melde dig ind i vores otte dialogfora og blande dig i den generelle debat i partiet.
  • Udfylder du din medlemsprofil kan vi bedre tilpasse kommunikation til lige præcis dig.
  • Vær med til at udvikle politik og gør dig gældende allerede fra første dag, du er medlem.
  • Du kan selvfølgelig også melde dig som frivillig, og fx hjælpe en lokal kandidat.
  • Skriv til Mikkel Sarbo, landsformand, på mikkel@radikale.dk, hvis du savner hjælp til at komme godt i gang.
  • Læs mere her. 
Samira Nawa og Kathrine Olldag fører kampagne ved Nørreport ifm. folkeafstemningen 1. juni 2022
1/0

Radikal kampagne på Nørreport ved folkeafstemningen 1. juni 2022

FAKTA: Landsformanden i Radikale Venstre

Radikale Venstre har en klar adskillelse mellem folkevalgte og landsforbund. Folketingsgruppen vælger sin egen gruppeformand og politiske leder, Martin Lidegaard, og landsforbundet vælger en landsformand, Mikkel Irminger Sarbo. Mikkels fornemmeste opgave er som både medlemmernes og alle folkevalgtes tillidsperson at sikre parties samlede interesser. Det gør han bl.a. som formand for partiets hovedbestyrelse, forretningsudvalg og valgudvalg.