Martin Lidegaard sammen med Sigrid Friis, der er spidskandidat ved EP-valget
Nyhed

Her er vores Plan B for Europa

Med spidskandidat Sigrid Friis i front kæmper vi for et grønt, bæredygtigt og uafhængigt Europa. Et stærkt Europa - også for de næste generationer.

Direktiver, kommission, nærhedsprincip – EU lyder måske umiddelbart lidt kedeligt, men når du kan tage på en spontan ferie til Spanien, arbejde eller studere i Berlin, eller bare købe varer uden toldafgift, så er det ikke desto mindre på grund af EU.

Lær spidskandidat Sigrid Friis at kende.

Sigrid Friis er Radikale Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget 2024
Sigrid Friis er Radikale Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget 2024

Der er brug for en Plan B

Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet – et afgørende vigtigt valg, der kommer på et bagtæppe af Putins krig, menneskerettigheder under pres og en klima-, natur- og biodiversitetskrise, der ikke bliver løst.

Derfor er der brug for en Plan B. Der er brug for en stemme i EU, der kæmper for et mere grønt, frit og sikkert Europa.

Hvor vi sætter handling bag den grønne omstilling, frigør os fra Ruslands gas og Mellemøstens olie og står stærkere i egen ret.
Hvor vi værner om vores demokrati og menneskerettigheder ved at sætte ind overfor Ungarns rovdrift med EU’s værdier og engagerer os i hele verden for kampen for menneskerettigheder og fred.

Skal vi vende ryggen til de store udfordringer? Eller finde fælles løsninger? Mit svar er klart: Vi skal stå forenet skulder ved skulder i det europæiske fællesskab.
Sigrid Friis

Udfordringer skal vendes til muligheder

En stemme på Radikale Venstre er derfor en stemme på et parti, der mener, at Danmark skal tage førertrøjen i EU - uanset om det gælder vores klima og natur eller om at sikre helt basale menneskerettigheder.

Vi vil bygge Europas fremtid på håb og frihed og skabe den forandring, der kan give en bedre verden videre til de næste generationer. Sammen kan vi vende tidens store udfordringer til fremtidens muligheder.

Du finder hele vores valgprogram om Europa her.

Hvis EU ikke allerede var opfundet, ville vi gøre det nu. I den nye verdensorden får vi kun en stemme, hvis Europa holder og taler sammen. Klima, krig og kriminalitet kræver fælles svar og fælles handling.
Martin Lidegaard

Det mener vi

Læs hele vores europapolitiske valgprogram her

Find din favorit-kandidat